Són croquetes quadrades per que en preparar-les per arrebossar, si estan ben fredes, són tant espeses que no cal fer les boles, i sols fent talls quadrats a la plata on s' ha refredat la pasta ja queden a punt per passar-les per l'ou i la farina . ..i de passada es més original i ràpid.
Aquesta recepta no te gaire mèrit meu...es de la Carme Ruscalleda...però.. amb adaptacions particulars
Tant la llet com la farina es pot posar la que es tingui per costum utilitzar.
Ingredients :
-400 grs. de pollastre rostit ( pot ser de pollastre a l´ast) o carn d'olla (amb una mica de la verdura del caldo).
-1 ceba ( o una mica de ceba fregida de pot..(tipus Ferrer)
-1/2 litre de llet de civada
-3 ous
-100 gr. farina d'espelta
-50 gr. farina de blat de moro (maizena)
-sal, pebre, nou moscada , oli .
1-En una cassola fonda sofregir-hi la ceba tallada ben fina, o acabar de coure-hi la ceba de pot pre-fregida.
2-Afegir la carn picada a poder ser amb un aparell 1-2-3. (No triturar-la amb la batedora) , hi donar-hi tomb per la cassola, 2 minuts.
3-A part en un bol mesclar be amb la batedora , la llet , 3 rovells d'ou ( guardeu les clares), la farina i la maizena, sal, pebre i un polsim de nou moscada.
4-Tirar aquesta mescla a la cassola a foc mig i continuar la cocció sense parar de remenar fins que es converteixi en una pasta fina i brillant que en remenar es desenganxa de les parets de la cassola on s està coent. uns 10 minuts.
5-Abocar la pasta en un recipient deixant un gruix de la mida que volguem que siguin les croquetes i deixar refredar ( l´ultima estona a la nevera). En estar la massa ben freda tallar a quadrats o rectangles i passar per les clares d'ou batudes arrebossar-les amb farina d´espelta i fregir amb oli calent.
(Si es vol abans de fregir-les es poden guardar congelades per utilitzar quan calgui.
Després en fregir-les no cal descongelar)
No hay comentarios:
Publicar un comentario