viernes, 25 de mayo de 2012

cues de rap (recepta ràpida)






                                                                                              peix petit fuig de la xarxa
                                                                                                                             busca un camí dins el mar..








Es un plat bonissim, molt senzill  i ràpid i que si es fa d´un dia per l´altre també està molt bo.
Queda igual de bó si s'utilitza lluç



Ingredients:

6 cuetes de rap

40 grs. pinyons
40 grs. ametlles torrades
(aquest fruits secs poden  ser tot ametlles o barreja d´avellanes i ametlles)
1 ceba
1 pastanga
2 grans d´all
1 tomàquet  (sense pell)
1 culleradeta de farina  (millor maizena)
1 got petit d'oli
1 got petit de vi blanc
1 got petit d'aigua
1 culleradeta de cafè de pebre vermell de la Vera (o dolç)
uns brins de safrà, sal i pebre.

2 fulles de llorer, uns brins de farigola, un bri de romaní.




1.- Triturar tots els ingredients crus,  menys les herbes i  naturalment el peix, (que pot ser qualsevol altre, com lluç, llobarro o el que vosaltres vulgueu )
2.- Posar una bona part d´aquesta pasta triturada al fons d´una cassola i a sobre el peix, les herbes i la resta del triturat, tot en fred i cru.
3.- Tapar bé la cassola,  i quan comenci bullir, baixar  el foc i deixar coure durant 10-12 minuts.  i llestos!!!


Encara que al començar sembli que hi haura poca salsa per la cocció , normalment no cal afergir-hi més suquet, perque el peix ja despren una mica d´aigua i es suficient.




No hay comentarios:

Publicar un comentario