ingredients:
1 porro
carbassa*
pastanaga*
moniato*
bolets ( a poder ser rossinyols, camagrocs, o sinó, qualsevol altre tipus)
aigua
sal, pebre, oli.
(*) procurar que d'aquests ingredients hi hagi aproximadament la mateixa quantitat en volum
1.- Netejar i tallar a trocets el porro, la carbassa, el moniato i la pastanaga
2.- Posar aquests ingredients en una olla amb una mica d'oli, tapar, i a foc suau, coure fins que les verdures quedin lleugerament saltejades ( un 4 minuts)
3.- En una paella fregir amb molt poc oli els bolets i posar-hi un gra d´all trinxadet.
4.- Afegir els bolets a l´olla i donar-hi un tomb.
5.- Afegir aigua a l´olla fins que cobrexi i sobrepassi nomes una mica les verdures, posar sal i pebre al gust i deixar bullir uns 20 o 25 minuts.
6.-Triturar tot ben fi amb la batedora, i en servir-ho pot adornar-se amb una mica de ceba fregida deshidratada, encenalls de beicon ben torradets, o qualsevol ingredient del vostre gust.
Aquesta sopa tant és bona ben calentona a l´hivern, com fresqueta a l´estiu ,substituint el moniato per carbassó i els bolets de tardor per bolets secs o de conserva.
No hay comentarios:
Publicar un comentario